O procedură simplă, care se finalizează în 30 de minute, îți poate salva dinții. Despre detartraj este vorba, pe care trebuie să-l efectuați o dată la 6 luni, este complet nedureros și are nenumărate beneficii. 🙂

Ce înseamnă detartrajul?

  • detartrajul reprezintă manopera stomatologică de igienizare profesională prin care se îndepărtează placa bacteriană si tartrul de la nivelul suprafețelor dentare
  • se realizează prin mijloace moderne (ultrasunete) și nedureroase
  • este indicat la fiecare 6 luni și este întotdeauna completat de periaj profesional


(procedură de detatraj realizată la Evolution Dent)

 Cine trebuie să facă detartraj?

  • pacienții fără afecțiuni dentare (ca metodă de prevenție)
  • pacienții cu afecțiuni dentare (cu scopul de a stopa agravarea problemelor existente de la nivelul dinților și gingiilor)

Detartrajul cu ultrasunete nu este indicat în cazul pacienților cu reflex de vomă accentuat, a celor cu hiperestezie dentinară (sensibilitate), în cazul copiilor de vârstă mică, a bolnavilor cu afecțiuni cardiace (purtători de pacemaker, dacă se folosesc aparate magnetostricitive) precum și a pacienților cu boli infecțioase, contagioase.
În urma manoperei de igienizare profesională, vă puteți relua activitatea zilnică obișnuită, fără nicio restricție.

La ce riscuri mă supun dacă nu apelez la igienizarea profesională?

Indiferent de corectitudinea cu care ne îngrijim dantura și de utilizarea mijloacelor suplimentare de autocurățire (apa de gură, dușul bucal, ața dentară, periuța interdentară), studiile au demonstrat necesitatea detartrajului de 2 ori pe an.

Neîndepărtarea tartrului în mod regulat (la 6 luni) are consecințe negative asupra dinților, dar mai ales asupra structurii de suport a acestora, apar dureri si sângerări la nivelul gingiei, iar mobilitatea dinților crește, ducând chiar la pierderi osoase sub denumirea de boală parodontală. Aceasta are o evoluție „tăcută” dar sigură și devine importantă pentru pacient în momentul în care apar modificări ireversibile.

De ce să fac detartraj?

  • îți monitorizezi sănătatatea orală la fiecare 6 luni
  • este mai simplu să previi decât să tratezi (cu cât problemele dentare sunt mai grave, cu atât tratamentele sunt mai complexe iar costurile acestora cresc semnificativ)
  • scapi de respirația urât mirositoare favorizată de depozitele de tartru
  • în urma consultației, medicul îți va indica metodele cele mai eficiente de îngrijire potrivite problemelor tale dentare (pacienții au probleme diferite ceea ce înseamnă că și metodele de tratament sunt individuale)
  • este o manoperă stomatologică simplă, nedureroasă, cu un preț scăzut de cost, în urmă căreia îți vei simți dinții mai curați ca niciodată!

Dr. Gianina Horneț, Evolution Dent

Call Now ButtonProgramează-te!