ESTETICĂ Dentară

Estetica dentară presupune refacerea zâmbetului pacientului prin proceduri specializate. În timp ce stomatologia se axează pe igiena, prevenirea și tratarea orală, estetica dentară pune accent pe îmbunătățirea aspectului dinților. Albirea dentară, detartrajul sau aplicarea de bijuterii dentare sunt proceduri specifice esteticii dentare, iar executarea lor la un înalt grad de profesionalism și calitate duc la rezultate demne de covorul roșu holywoodian. Practicile Evolution Dent permit executarea procedurilor ce țin de estetica dentară fără a afecta în niciun fel smalțul dinților.

ALBIREA DENTARĂ CU LASER – ce trebuie să știi

Societatea contemporană acordă o importanță tot mai mare înfăţişării exterioare, astfel că tratamentul de albire dentară este unul din cele mai solicitate tratamente în cabinetul stomatologic. Așadar, îți spunem tot ce trebuie să știi despre acest procedeu înainte să vii la noi. Dacă dorești să faci o programare pentru mai multe detalii, te așteptăm cu drag! 

Poți să faci albire dentară cu laser dacă ai implanturi sau plombe?

Albirea nu are efect asupra implanturilor, coroanelor sau oricărui alt tip de dinte care nu este natural. Dacă aveţi o plombă de culoarea dintelui, albirea va avea efect doar asupra suprafeţei dentare, nu şi asupra materialului plombei. 

De asemenea, albirea dinţilor nu este recomandată femeilor însărcinate sau celor care alăptează, persoanele cu boli gingivale sau eroziune dentară, copiilor până în 15 ani şi persoanelor cu dinţii foarte sensibili sau alergice la peroxid.

Este albirea cu laser mai eficientă decât pasta de dinți sau benzile cu peroxid? 

Da. Procedura de albire executată de către medicul stomatolog are cea mai mare eficienţă, deoarece se foloseşte cea mai mare concentraţie de peroxid: până la 38%. Tratamentul poate dura în jur de 60 de minute/ședință, iar în urma acestuia pacienţii vor avea dinţi cu până la 3 – 8 nuanţe mai albi. Rezultatul albirii durează în medie 2-3 ani, în funcție de modul de îngrijire a danturii în urma procedurii și se poate repeta după această perioadă.

Unii pacienți pot obține rezultate spectaculoase într-o singură ședință, iar alții, care vor o nuanță cât mai apropiată de alb optic, pot repeta tratamentul. Trebuie să știi că procedura de albire dentară cu laser acționează timp de 24 de ore asupra dinților. Așadar, rezultatul obținut pe loc, la plecarea din cabinet, va fi mult mai vizibil a doua zi, având în vedere că vorbim despre un proces chimic care acționează asupra dinților și după ce este înlăturat gelul de albire. 

Este albirea cu laser mai eficientă decât albirea cu lampă? 

Da. Albirea dentară cu laser este singura albire dovedită științific ca fiind inofensivă pentru smalțul dentar. Există o confuzie generală în ceea ce privește albirea dentară cu laser și albirea dentară cu lampă. Cele două proceduri nu înseamnă același lucru. Albirea dentară cu lampa are costuri mai reduse decat cea realizată cu laser și de multe ori necesită mai multe ședințe pentru a ajunge la un rezultat similar cu cel obținut cu laserul. Mai mult decât atât, după o ședință de albire dentară cu lampa smalțul are de suferit, iar efectul advers imediat constă în sensibilitate dentară accentuată care se estompează greu sau deloc. Albirea dentară cu laser este singura procedură estetică fără efecte adverse neplăcute. 

Cum se desfășoară procedura de albire cu laser? 

Tratamentul de albire în cabinetul stomatologic se desfăşoară în modul următor: medicul izolează gingiile pentru a le proteja – cu gel sau baraj de cauciuc şi aplică gelul cu peroxid pe suprafaţa externă a dinţilor. Apoi se proiectează o lumină specială – laser – pe suprafeţele dentare, timp de 30 – 60 minute. 

Albire dentară

La Evolution Dent procedura de albire dentară se realizează cu aparatură și tehnici de top de pe piață, astfel încât efectul să fie durabil (1-3 ani), smalțul și gingiile să fie 100% protejate, iar durata procedurii să fie cât mai redusă. Rezultate vizibile pe loc!

Fațetare dentară

O soluție pe termen lung pentru un zâmbet pefect: fațete dentare din compozit sau ceramică. Fațetarea dentară este alternativa rapidă, ce se realizează într-o singură ședință, pentru albire dentară și îndreptarea dinților cu aparate ortodontice.
Programează-te!