Implantul dentar este soluția recomandată atunci când nu doar dintele, ci și rădăcina acestuia a fost total compromisă. Implantul este un dispozitiv realizat din titan și alte aliaje, ce va funcționa ca o rădăcină artificală odată introdus în osul mandibular sau maxilar. Un singur implant poate înlocui un dinte sau, pentru pacientii cu mai mulți dinți lipsă, implanturile pot constitui o bază pentru crearea unei punți sau a unei proteze dentare, putându-se astfel reconstrui chiar și în totalitate mandibula sau maxilarul (în cazul pacienților complet edentați).

 

 

 

 

Care sunt pașii de la primul consult la noul dinte? 

Odată luată decizia inserării unui implant, există o serie de pași pe care medicul îi va urma împreună cu pacientul, de la un dinte lipsă/compromis până la rezultatul final – coroana, pași care se derulează pe parcursul a minimum 3 luni. 

1. Primul consult – cel mai important pas al procesului, fără de care nu se poate răspunde la întrebările cele mai frecvente: „cât costă?” și „cât durează?”. În urma acestei vizite, medicul evaluează, pe baza unei radiografii (ulterior se va recomanda efectuarea unui computer tomograf) și a consultului intraoral, dacă există indicație de inserare a unuia sau mai multor implanturi (în funcție de numărul de dinți lipsă). 

2. Stabilirea procedurii chirurgicale. După prima vizită, dacă se ia decizia de inserare de implant(uri), pacientul va efectua un computer tomograf care va dezvălui detalii esențiale în ceea ce privește starea mandibulei/a maxilarului, dacă există retracții osoase, precum și dacă sunt necesare materiale/manopere conexe precum: adiția de os, membrană, sinus lift etc. Acesta este un pas care nu presupune prezența dumneavoastră la clinică, ci un studiu realizat de echipa noastră de medici pe cazul dumneavoastră, al cărui rezultate vă vor fi comunicate la următoarea vizită, de la următorul punct: 

3. Igienizarea completă a cavității orale. Inserarea unui implant este o intervenție chirurgicală! Așadar, implantul dentar, fiind un dispozitiv medical steril iar biomaterialele (osul substitut, membrana, etc) sterile, acestea nu trebuie sub nici o formă contaminate cu microbi patogeni din gură – lucru care poate compromite total intervenția și rata de succes a acesteia. Astfel, cavitatea orala va fi asanată de infecții  – carioase, parodontale sau de orice altă natură: înainte de operație se va realiza igienizarea profesională (detartraj, periaj, air-flow), se vor curăța și desființa pungile parodontale, se obturează (plombează) cariile dentare active, se vor extrage dinții irecuperabili care întrețin infecții. 

4. Implantarea propriu-zisă (etapa chirurgicală): presupune inserarea implantului în os printr-o procedură sub anestezie locală, creându-se, astfel, rădăcina artificială necesară pentru așezarea ulterioară a coroanei. În cazul pacienților care au nevoie și de manopere conexe (adiție de os/membrană/sinus lift etc), acestea pot fi realizate în aceeași ședință când există indicație pentru acest lucru sau pot fi făcute în ședințe separate. După realizarea acestor manopere și inserarea implantului, se montează un bont de vindecare, iar pacientul va aștepta, în funcție de caz, între 1 și 6 luni pentru integrarea în os a implantului, urmând mai apoi să adauge coroana/lucrarea protetică. În cazul dinților frontali sau a cazurilor de reconstituire totală a mandibulei/maxilarului, se execută lucrări provizorii pentru asigurarea funcționalității și esteticii cavității bucale, până la osteointegrarea completă a implantului și montarea coroanei/lucrării protetice. 

Costul acestei etape este de 600 EUR și include: implant MEGAGEN, bont de vindecare, manoperă inserare implant și bontul protetic pe care va fi montat ulterior coroana dentară.

5. Crearea coroanei (etapa protetică): după cele 1-6 luni de la inserarea implantului, pacientul va efectua o radiografie cu care se va prezenta în clinică. Radiografia are rolul de a dezvălui reușita intervenției, dacă implantul s-a integrat în os, iar procedura poate fi finalizată prin adăugarea coroanei/lucrării protetice. Acum este momentul pentru adăugarea unui bont protetic, care va constitui suportul pentru coroana care va înlocui dintele lipsă.  În cadrul acestei vizite veți beneficia de un consult amănunțit, precum și de amprentarea cavității orale în vederea efectuării de către laborator a lucrării protetice. Odată realizată și după eventualele adaptări, coroana va fi cimentată definitiv pe bontul protetic, rezultând un dinte 100% funcțional și estetic. 

Costul acestei etape variază în funcție de materialul ales pentru efectuarea lucrării protetice și de numărul de elemente necesar:
*coroană metalo-ceramică total fizionomică: 900 RON
*coroană zirconiu: 1200 RON 

Care este costul total, de la implant la coroană? 

Așa cum ați aflat anterior, costurile totale se ridică la 650 EUR + 1200 RON în cazul coroanelor de zirconiu sau la 650 EUR + 900 RON în cazul în care optați pentru coroană metalo-ceramică. 

Implant MEGAGEN

Pentru pacienții care optează pentru implanturile Megagen, oferim toate accesoriile și manopera în prețul integral de 600 EUR, incluzând:
➤implant Megagen
➤manoperă inserare chirurgicală
➤bont de vindecare (dacă este cazul)

Oferta este valabilă pe o perioadă determinată (9 martie 2022 – 9 mai 2022) și nu include eventualele adiții osoase/de membrană acolo unde diagnosticul le impune.

 

Coroana care se adaugă poate costa între 900 și 1250 RON, în funcție de materialul din care este confecționată.

Call Now ButtonProgramează-te!