Ortodonție - aparate dentare

Ce sunt aparatele dentare și la ce folosesc?

Nevoia de aparate dentare nu are strict rațiuni estetice, ci și de funcționalitate. Majoritatea pacienţilor aleg să îşi pună aparat dentar din dorinţa de a avea un zâmbet frumos, însă înainte de toate, medicii stomatologi din clinica noastră vor analiza mai întâi radiogarafiile complete și vor decide exact care sunt problemele reale ale danturii și ce va reuși montarea unui aparat dentar să rezolve. Rezoluțiile vor fi discutate împreună cu pacienții, pentru a ajunge la un numitor comun și pentru a obține rezultate cât mai satisfăcătoare, atât de ordin estetic, cât și din punct de vedere al sănătății danturii. 

Cât timp vei purta aprat dentar?

E o întrebare la care mulți pacienți își doresc un răspuns exact. Ei bine, ortodontul tău îți va oferi un răspuns estimativ, bazat pe statistică îmbinată cu particularitățile cazului tău. Termenul primit la început poate suferi modificări, în funcție de felul în care dinții tăi răspund la tratament. Poziţionarea incorectă a dinţilor (dinţi strâmbi sau nealiniaţi corect), inconcordanţa arcadelor dentare (muşcătura incorectă), se pot repara. În funcţie de gravitatea problemei, pacientul poate să poarte aparatul dentar la recomandarea medicului între 6 luni şi 3 ani sau chiar mai mult.

Cum îmi dau seama dacă am nevoie de aparat dentar? 

Apelează la un stomatolog, dacă te confrunți cu una din următoarele probleme: 

  • când dinţii frontali superiori ies cu mult în faţa celor inferiori – supraocluzie verticală (overbite)
  • când dinţii frontali inferiori sunt ieşiţi mult în faţă, sau cei superiori sunt retraşi mult în spate – ocluzia inversă, un aspect de buldog, (underbite)
  • când dinţii superiori nu se potrivesc în faţă peste cei inferiori, la o muşcătură normal – ocluzie încrucişată
  • când muşcaţi pe dinţii posteriori formarea unui spaţiu între suprafeţele ocluzale ale dinţilor frontali şi/sau laterali – ocluzie deschisă
  • când centrul dinţilor frontali superiori nu se aliniază cu centrul dinţilor frontali inferiori – malocluzie pe linia mediană
  • când există spaţii interdentare sau „brese edentate”, rezultat al lipsei dinţilor sau al dinţilor care nu umplu toată arcada – dinţi distanţiali
  • când există prea mulţi dinţi pentru a avea loc pe arcada dentară – înghesuire dentară

Ce fel de aparat dentar să aleg?

Există mai multe variante de aparate dentare: aparat dentar metalic, aparat dentar ceramic sau aparat dentar safir. Ordinea enumerării lor reprezintă și creșterea exponențiale a costurilor, însă nu definește și eficiența lor. Toate aparatele dentare, indiferent de materialul din care sunt confecționate, îți vor oferi rezultate excelente dacă sunt corect adaptate particularităților dinților tăi. Materialul ales va influența doar aspectul danturii pacientului pe perioada în care acesta va purta aparatul dentar. 

MEDICI SPECIALIZAȚI

Echipa medicală Evolution Dent este formată din doctori cu experiență în tehnici și în utilizarea celor mai performante tehnologii din piață la ora actuală. Manoperele executate la clinica Evolution Dent au rata de succes 100%!

TEHNOLOGIE DE TOP

Suntem întotdeauna la curent cu cele mai inovatoare tehnici şi proceduri stomatologice. Cabinetul Evolution Dent este dotat cu aparatură de înaltă performanță, utilizată în cele mai moderne clinici la ora actuală.  

TRATAMENTE PERSONALIZATE

Medicii din echipa Evolution Dent îți vor propune întotdeauna cele mai bune variante de tratament pentru problema ta, alegând împreună cu tine varianta optimă de rezolvare a problemei tale dentare. 

GARANȚIE

Echipa Evolution Dent utilizează numai materiale, tehnologii și tehnici de ultimă generație, așa că fiecare lucrare executată în cabinetul Evolution Dent beneficiază de garanție de 24 de luni de la data finalizării ei. 

Call Now ButtonProgramează-te!