Proceduri și tratamente profilaxie dentară:
✓Sigilare santuri si fosete/ dinte
✓Detartraj ultrasunete
✓Periaj profesional
✓Fluorizare/ arcada
✓Relevare placa bacteriana
✓Aplicare desensibilizant dentare/ dinte
✓Air flow/ arcada
✓Gutiere /arcada
MEDICI SPECIALIZAȚI
TEHNOLOGIE DE TOP
TRATAMENTE PERSONALIZATE
GARANȚIE
DETARTRAJUL – ce înseamnă procedura de detartraj, pas cu pas!
Detartrajul este o procedură stomatologică neinvazivă prin care se îndepărtează placa bacteriană și depozitele de tartrul de pe dinți, lăsând în urmă suprafețe netede, lustruite, curate.
Există două tipuri de detartraj: manual și mecanic (cu ultrasunete)
1. Detartrajul manual:
Detartrajul este indicat în special pentru îndepartarea tartrului subgingival, se folosesc intrumente ascuțite precum : sondă, gheară, seceră, chiuretă. Prin această metodă se înlătură precis și tartrul din spațiile interdentare, greu accesibile. Metoda constă în aplicarea unei anumite presiuni cu partea activă a instrumentelor, ceea poate genera un grad de disconfort, mai ales dacă se însoțește de sângerare, dar acest lucru este absolut normal și nu trebuie să vă îngrijoreze.
2. Detartrajul cu ultrasunete:
Este o metodă superioară, pe care o folosim și în clinica Evolution Dent. Ultrasunetele, vibrații mecanice cu frecvențe foarte înalte, nu sunt percepute de urechea umană (25 000 – 42 000 Hz). Ele reușesc să spargă și să mobilizeze tartrul , iar jetul de apă al aparatului spală fragmentele și evită supraîncălzirea dintelui, pentru a nu afecta pulpa dentară (pulpită, necroză, gangrenă).
Trebuie să știți că detartrajul cu ultrasunete trebuie întotdeauna completat de cel manual. Este util în special pentru dislocarea tartrului supragingival, sporind eficacitatea procedurii.