PROFILAXIE

 
Manoperele de profilaxie presupun acele măsuri medico-sanitare care previn apariția și răspândirea bolilor dentare. Punem accent pe aceste proceduri medicale întrucât șansa de reușită a unui tratament profilactic este mult mai mare, costurile tratamentului sunt mai mici în cazul prevenției decât în cazul tratamentului curativ. Profilaxia dentară se referă la acele măsuri de igienizare a dinților prin metode stomatologice specifice, recomandate periodic pacienților: detartraj, fluorizare, periaj profesionist.

Proceduri și tratamente profilaxie dentară:

✓Sigilare santuri si fosete/ dinte
✓Detartraj ultrasunete
✓Periaj profesional
✓Fluorizare/ arcada
✓Relevare placa bacteriana
✓Aplicare desensibilizant dentare/ dinte
✓Air flow/ arcada
✓Gutiere /arcada

 

MEDICI SPECIALIZAȚI

Echipa medicală Evolution Dent este formată din doctori cu experiență în tehnici și în utilizarea celor mai performante tehnologii din piață la ora actuală. Manoperele executate la clinica Evolution Dent au rata de succes 100%!

TEHNOLOGIE DE TOP

Suntem întotdeauna la curent cu cele mai inovatoare tehnici şi proceduri stomatologice. Cabinetul Evolution Dent este dotat cu aparatură de înaltă performanță, utilizată în cele mai moderne clinici la ora actuală.

TRATAMENTE PERSONALIZATE

Medicii din echipa Evolution Dent îți vor propune întotdeauna cele mai bune variante de tratament pentru problema ta, alegând împreună cu tine varianta optimă de rezolvare a problemei tale dentare.

GARANȚIE

Echipa Evolution Dent utilizează numai materiale, tehnologii și tehnici de ultimă generație, așa că fiecare lucrare executată în cabinetul Evolution Dent beneficiază de garanție de 24 de luni de la data finalizării ei.

DETARTRAJUL – ce înseamnă procedura de detartraj, pas cu pas!

Detartrajul este o procedură stomatologică neinvazivă prin care se îndepărtează placa bacteriană și depozitele de tartrul de pe dinți, lăsând în urmă suprafețe netede, lustruite, curate.

Există două tipuri de detartraj: manual și mecanic (cu ultrasunete)

1. Detartrajul manual:

Detartrajul este indicat în special pentru îndepartarea tartrului subgingival, se folosesc intrumente ascuțite precum : sondă, gheară, seceră, chiuretă. Prin această metodă se înlătură precis și tartrul din spațiile interdentare, greu accesibile. Metoda constă în aplicarea unei anumite presiuni cu partea activă a instrumentelor, ceea poate genera un grad de disconfort, mai ales dacă se însoțește de sângerare, dar acest lucru este absolut normal și nu trebuie să vă îngrijoreze.

2. Detartrajul cu ultrasunete:

Este o metodă superioară, pe care o folosim și în clinica Evolution Dent. Ultrasunetele, vibrații mecanice cu frecvențe foarte înalte, nu sunt percepute de urechea umană (25 000 – 42 000 Hz). Ele reușesc să spargă și să mobilizeze tartrul , iar jetul de apă al aparatului spală fragmentele și evită supraîncălzirea dintelui, pentru a nu afecta pulpa dentară (pulpită, necroză, gangrenă).

Trebuie să știți că detartrajul cu ultrasunete trebuie întotdeauna completat de cel manual. Este util în special pentru dislocarea tartrului supragingival, sporind eficacitatea procedurii.

Programează-te!